mandag 1. august 2011

Norges vakreste dal, men hvordan ser den egentlig ut?



Ja, da har jeg altså vært i det som omtales som norges vakreste dal, Innerdalen. Men fikk vi egentlig sett den? Nei, desverre, været kan man ikke kontrollere og fra fredag til søndag lå tåka som tett ned i dalen. Vi kunne så vidt skimte Innerdalstårnet en dag. Skulle så gjerne ønske vi hadde sett alle de mektige fjellene som er med på å danne Innerdalen, men sånn ble det altså ikke. Men vi har da hatt en utrolig fin tur likevel.












Det var min kjære mor og jeg som tok turen. Natt til fredag ble tilbragt på Furu Camping i Sunndalsøra. En utrolig koselig campingplass med koselig vertskap. Fredag dro vi inn til plassen hvor bilen ble parkert og vi måtte gå innover de siste kilometrene. Sekkene ble pakket ferdig og unødvendig ting ble lagt igjen. Opp til Renndølsetra brukte vi ca 1t og 15min. Veien opp dit var relativt bratt. Vel fremme ble vi vist til teltplassen. Over et jorde med sau og ku og inn i skogen. Litt skeptiske var vi og lurte på hvor vi egentlig ble plassert, men vel fremme så vi at det var en riktig så koselig plass helt inntil elva, med egen bålplass og det hele. Idyllen ble bare forsterket ved at vi faktisk lå inne på beite. Vi var optimistiske og tenkte at i morgen kom sola, og tåka og regnet ville forsvinne. Vi koste oss med yatzy og kort inne i teltet og sloknet etterhvert på våre veldig "behagelige" liggeunderlag.




Renndølsetra
Innerdalshytta










Lørdag kom og tåka lå fortsatt og skjulte fjellene rundt oss. Men vi tenkte at dette gir seg etterhvert. Vi ble anbefalt en dagstur vi ville prøve, og tenkte oss opp på en av toppene. Her ville vi få panoramautsikt til Innerdalstårnet og toppene bak, i tillegg til selve dalen. Bratt stigning oppover, men med en egentlig ganske fin sti kom vi til slutt inn i tåka når vi nærmet oss der terrenget ville flate litt ut. Fra her ville vi være nødt til å ta av stien for så å finne igjen et sauetråkk et stykke lenger opp. Dette ble litt skummelt i tett tåke fant vi ut og endte med å snu. Synd, men vi fikk da en tur :D

Innerdalstårnet

Pølser og blomkålsuppe

 











Søndag våknet vi til enda tettere tåke som nå lå helt ned på teltet vårt og vi så ikke mer enn 30meter foran oss. Dette lettet heldigvis litt til vi skulle begynne på turen ned igjen til bilen. Turen dit igjen brukte vi ca50min på.



På vei hjem valgte vi å kjøre om Friisvegen. Skal nok innrømme jeg ble litt skuffet. Det var en fin tur, men du ser ikke mye enn akkurat når du er på de høyeste punktene der. Ellers så kjører du i en skog. Så skal jeg anbefale en turistveg vil jeg nok heller anbefale Peer Gynt vegen.

Friisvegen
Friisvegen
Friisvegen
Friisvegen



Til sist: Tusen takk for en utrolig koselig tur mamma! Takk for at du er den du er. Glad i deg! :D

2 kommentarer:

Marianne sa...

Dalen ser jo veldig fin ut i bunnen ihvertfall :D Nydelige bygg! Ser ut som dere kosa dere riktig mye uansett :D

Birgit sa...

hehe... ja det er den jo ;) men skulle så gjerne sett resten å :p
Men vi storkosa oss!