tirsdag 5. juli 2011

Hellebrød

I helga har vi vært en jentegjeng på tur til Snøhetta, og på slike turer får man masse nye ideer til turmat! Kristine introduserte modifisert Toro Blomkål- og brokkolisuppe, med masse ekstra blomkål og brokkoli. Til dette serverte jeg nystekt hellebrød fra primusen, med smør og/ eller brunost på. Fortreffelig kveldsmat i friluft! :)
På lørdag introduserte Trine og Maria kyllinggryte med potetmos, Ingjerd modifisert Toro jaktsuppe med kjøttdeig, bacon, løk og sopp, mens Cathinka til dette disket opp med ferdiglaget gratinerte poteter med blomkål og brokkoli til. Jeg trenger vel neppe si at det føltes som å være i kongelig selskap midt i fjellheimen, etter mange timer på tur :D Bordet, eller sitteunderlagene, var selvfølgelig benket opp med prinsesser :D

På tur mener jeg det bare er å bruke Toro og ferdiglaget for alt det er verdt, men tenk at et hurtigmåltid kan bli så fantastisk nydelig med så enkle ekstra ingredienser og littegrann forberedelser! :D

Her kommer den svært enkle oppskriften på de svært enkle hellebrødene;

5 dl mel
1/2 ss bakepulver
1 ts salt
ca 1 1/2 dl vann

Bland ferdig det tørre hjemme, kna ut med vann ute.
Foto: nrk.no
Det finnes nok mange varianter der ute, men disse fungerte helt fint :) Dette gav ca 8-9 små litt tynne brød, stekt på svak varme.



Ingen kommentarer: