søndag 10. april 2011

Testing av turpizza!

Da er turpizza testet ut i virkeligheten. Hele to ganger på en uke ;)
Første gangen i en park i Oslo by'n og i dag på en vardetopp... Smakte like fortreffelig begge gangene! 

Her kommer fremgangsmåten: 
 Deigen ble laget hjemme på forhånd. Dette går selvfølgelig ann å ha med seg for så å blande sammen mens man er på tur også...





Litt klin og søl skal det bli, men med litt ekstra mel blir det bra.
kna ut deigen og lag en liten pizzabunn som passer i stekepanna. Smør stekepanna med litt smør og legg deigen oppi. Oppskrift på pizzabunn regner jeg med at alle har, og hvis ikke så er det bare å si ifra så skal jeg legge ut en.










Primusen er klar. Viktig å ha lokk over for å få stekt bunnen skikkelig. husk å snu pizzabunnen når du ser den begynner og bli ferdig. Hvor lang tid dette tar er litt vanskelig å si, kommer helt ann på varmen man bruker også videre. Pass på å ikke ha altfor høy varme da bunnen bare vil svi seg.




 Når pizzabunnen er stekt på begge sider, ta den ut og smør panna med litt smør igjen. Legg i ost først, deretter det fyllet man ønsker, her brukte vi pepperoni ;)

Vi prøvde også å bruke Pitabrød som pizzabunn, legg den i stekepanna noen minutter først her også slik at den ikke blir tørr. Tar ikke like lang tid og smakte også veldig godt :D

Man må prøve seg litt frem og første ble godt stekt, men det kom seg etterhvert.

 Og til slutt så ble de veldig bra :D

 Vært på tur igjen i dag i litt andre omgivelser.

Sitter bare litt konsentrert når man knar deig.
 Skulle prøve å lage det i kjele, noe som ikke funket heeeelt etter planen da alt fyllet satt igjen. Men når dette fikk kjølt seg litt ned fikk dette fint av og danderte det på pizzaen igjen :p I dag ble det brukt både pepperoni og tacokjøttdeig. Meget bra begge deler ;)
 Vi gikk over til å bruke stekepanna. Litt trøbbel med at det satt fast her også, men hvis man dunker det litt hardt det mot asjetten/fatet man skal ha det på, løsner det.





Ble en god del bilder her gitt, men det var den beste illustrasjonen ;)

Håper alle har hatt en fortreffelig helg og kost seg masse.
Neste helg får dere sette av tid til å prøve å lage pizza ute. Frister det?

5 kommentarer:

Kristine sa...

Liker illustrasjonen!Fremgangsmåten ble veldig oversiktlig og forståelig. Pizzane smakte herlig. Skal virkelig gjentas. Takk for en fin søndagstur :D

Birgit sa...

Takk det sammen snuppelura! :D Må gjøre det igjen og teste flere ting snart ;)

Marianne sa...

Virkelig god på utsiden OG innsiden :D

Ida sa...

Skal garantert prøves ut! =)

Birgit sa...

Anbefales ;)