søndag 11. august 2013

Nye tider, nye utfordringer, nye muligheter

Så, dette er grunnen til svært lite turaktivitet det siste året :)


MEN, dette er ikke slutten på turlivet! Det gir bare nye muligheter, nye utfordringer og nye gleder :) Vi tenker å prøve og se mulighetene istedenfor begrensningene, så langt det lar seg gjøre.

Nå er det gått noen måneder siden vår lille skatt kom til verden, og sommerferien var tid for å introdusere henne for turtilværelsen for første gang! 
Så, 4 måneder gammel hadde hun sin første natt i telt i vårt kjære Jotunheimen. Her fant vi en nydelig teltplass i Leirdalen. Vi har kjøpt et større telt, til litt diverse formål, og dette gjør det lettere å bo i teltet med små barn. Bleieskift og aktivisering gikk dermed smertefritt, og da natta kom heiv vi bare like godt hele vognbagen inn i teltet, og pakket henne godt inn i en god vognpose og ullteppe. 
Hun brukte litt tid på å sovne, det var jo så lyst! Men da hun først sovna sov hun for en gangs skyld nesten hele natta igjennom, kun én matpause denne natta! Mor og far var det imidlertid litt dårligere med, vi våkna kontinuerlig for å sjekke at hun hadde det bra og ikke var for varm, ikke var for kald, ikke kunne få vognposen over ansiktet osv. Men artig var det uansett :)
Amming var kanskje det mest utfordrende siden jeg ikke hadde noen god plass med støtte for ryggen verken ute eller inne, men det gikk nå greit allikevel, på natta var det uansett amming i soveposen. Litt klønete, men det gikk :) Jeg hadde også med stolen til sitteunderlaget, så hadde det blitt krise for ryggen hadde jeg bare brukt den. Det holdt med èn natt denne gangen, myk start :) Natt nr. 2 ble tilbragt på Leirvassbu, etter at jeg trilla vogna i nesten ei mil i mer og mindre motbakke, fra teltplassen og inn! Skal si ryggen var utslitt, den fysiske formen har fått seg et skikkelig skudd for baugen det siste året. 
Nydelig vær og god mat på Leirvassbu, som alltid, men lillemor ble veldig trøtt av all den friske lufta, og på grunn av mye folk på hytta var det veldig mye støy i forhold til det hun er vant til, så hun fikk ikke slappet av og sovet så mye og godt som hun er vant til. Hun ble dermed veldig sliten, så dag 3 trilla vi bare en liten tur før vi reiste hjem.


Alt i alt en kjempefin tur, fine erfaringer og en super start på familieturlivet :)

Ingen kommentarer: