mandag 19. mars 2012

Telt/ skitur i Lommedalen


Fredag 17.feb. lesset vi bilen med ski, pulk, sekker, hund og alt det vi skulle trenge på tur og suste i vegen mot Bærum og Marianne sitt nye hus. Spente på tur, og med godt humør i bilen satt jeg med min tvillingsøster og søskenbarn. Og med en hund som syntes litt synd på seg selv i bagasjerommet.

Planen var Norefjell, men grunnet fornuftige jenter og veldig usikkert vær med tåke og vind i fjellet satte vi heller kursen mot det litt tryggere Lommedalen. Etter en kjapp stopp i bærum og titt på huset læsset vi bilen med enda mer stæsj og enda en person. Med en god og full bil tok vi fatt på siste stykket. Ute av bilen og klare til å gå noen timer i mørket satte vi i vei. Riktignok på en bilvei, grunnet mangel på skiløype, men hva gjorde vel det?

Siden planen var å gå mye i løssnø tok jeg kun med meg en av to hunder fra hjemme. En shetland sheepdog valp på syv mnd. (Ja, hva må de ikke drasses med på når jeg er eieren deres.) Kooikeren min ble igjen hjemme da han ikke er spesielt glad i løssnø, og er så sta og gossin at han rett som det er kan sette seg ned og nekte å gå :p hehe.. sjarmende gutten min ;)
Vi gikk oppover, og oppover, og oppover på veien. Skiene ble fort tatt av da det var lettere og gå uten. På toppen tok vi innover et scooterspor og fulgte vårt godt oppdaterte kart (Vi fulgte et sommerskart, lurt på vinteren? jada, det gikk jo bra det.). Etter et par timers gåing fant vi endelig et perfekt sted å campe. Rett ved et vann.

Teltene ble satt opp, vi fikk skiftet, og blomkålssuppe med ekstra brokkoli, blomkål og litt makaroni ble kokket. Til dessert var det pinnebrød med brunost på. Deilig turmat.

Dagen etterpå våknet vi opp og så ikke stort mer enn vi gjorde i mørket kvelden før. Tett tåke, men god temperatur.

Med godt mot fikk vi pakket ned tingene våre etter en god frokost og satte i vei over vannet. Målet var myrseter. Ikke spesielt langt, men målet var ikke å gå lengt mulig, men å ha en trivelig tur ute i marka.

Vi gikk raskt feil sti, uten å helt skjønne det, men endte opp i et veldig fint terreng fordi. Og etterhvert så fant vi likevel skilt mot målet våres.Campen ble slått opp et par km fra Myrseter et stykke ovenfor et vann. Perfekt camp, dåg litt slitsomt å komme opp til plassen.

God middag, pitapizza, ble så klart lagd i dag også. Er man på tur så er man på tur, god mat skal nytes.

Det ble tidlig kveld med skravling og litt ekstra proviant i teltene (les: potetgull). Der stammer også det meget vakre bildet fra som tidligere er lagt ut.

Dagen etter var det å finne tilbake til bilen. Og den fant vi jo. Denne dagen med litt mer fin vær. Rett og slett nydelig. Og det kunne nok ikke blitt en bedre avslutning på turen.

Legger ved en god del bilder da bilder forteller mer enn det jeg kan gjøre. De har havnet litt på kryss og tvers, men poenget kommer frem. :)

Lett å pakke ;)




Viktig å ha riktig glid på skia :p








Fin stil her ja Marianne :)



Litt tungt kanskje?


Godt å ligge tørt på sekken...







Kan det bli bedre???














Skiene var en god del i hånda ell på sekken i smale scooterspor.




NYYYYDELIG :D
Kokt opp vann med mose, bark, sikkert noen dyr og istepulver. Perfekt drikke!
Takk for turen jenter!
Det må gjentas på sommerføre også ;)

Har du vært i Lommedalen før?

Ingen kommentarer: