mandag 28. november 2011

Nøye pakking


Ferdig oppmålte frokostposjoner

Når man skal gå en litt mer avansert fjelltur enn våre vanlige Jotunheimturer, og Kilimanjaro, kreves det litt mere planlegging. Her i heimen står siste innspurt til Aconcaguaturen for døren, og det er ganske morro å følge med på oppmåling av måltider og kaloerier, det er sannelig ikke barebare å få i seg nok næring og energi, på minst mulig vekt!




Alt må veiers grundig, både mtp. hvor mye man skal bære med seg på turen, men også mtp. bagasjevekt under flyreisen. Så her føres det detaljerte lister!


Jeg er utrolig spent og glad på turdeltagerenes vegne! Selv om jeg forhåpentligvis kommer til å få en (svært) kort oppdatering eller to underveis, blir det en liten pine å sitte hjemme mens min bedre halvdel er på tur, og ikke helt vite hvordan det går dag for dag, hva som skjer, hvordan de trives, om alle er friske og tåler høyden godt. Jeg kommer sannsynligvis heller ikke til å vite nøyaktig hvilken dag de prøver seg på toppstøtet, eller om de klarte det, før de er nede igjen.

Jeg får vel tiden til å gå med pakking, maling og flytting, men tankene mine kommer nok til å være rimelig mye nede i Sør-Amerika! :)

mandag 21. november 2011

Snøen kommer snart!!! :)

Nå om dagen kan jeg kjenne snøen ligge i lufta, den er nok rett rundt hjørnet. Å bra er det! Nå begynner jeg å glede meg til vintertiden. Den har så mye å by på, alt fra å lage snømann/snølykt til lengre fjellturer/toppturer med fantastisk natur dekket med et nydelig og glitrende lag med hvit snø, og ikke minst det flotte lyset vi har om vinteren. I helgen var jeg på Liland, mitt lille paradis. Der var det et tynt lag med rim som dekket bakken og trærne. Det var flott, og jeg kjente at det kriblet i hele kroppen av gleden over at vinteren snart er her. Håper dere kjenner litt på den samme gleden.

tirsdag 15. november 2011

Hytte til hytte inspirasjon!

I går dumpet DNTs hefte om turistforeningshytter fra Jotunheimen til Finnmark ned i postkassa. Å for en inspirasjon!!! Jeg har lenge hatt lyst til få tatt noen lengre og kortere hytte-til-hytte turer, sommer og vinter, det har ikke blitt for mange av dem, og det hjalp ikke på med alle de fine hyttene og tipsene i denne boka! Her har du jo all info samlet, pr område, i et tykt hefte, og det er lett å finne hvilke hytter som er hvor. Fantastisk! Jeg elsker å ligge i telt, men jeg sier heller ikke nei takk til varm hytte, kokking på ovnen og en lun kveld med noe godt i glasset før natt på en madrass :D

tirsdag 8. november 2011

Energibombe-kake!

Apropos mattips på tur! Denne "sydpolenkaka" testet jeg på toppturer i Chamonix i juni og den kan absolutt anbefales. Den er proppfull av energi, fryser ikke og blir bare bedre og bedre dag for dag!
http://ut.no/artikkel/1.7803861

torsdag 3. november 2011

Turmat bok!

Vi har fått boken om "Mat i det fri" av Per Momrak og Øystein Vegge! Det var mye litt smått avansert, men også kjempefine beskrivelser av hvordan man best lager mat på bål, og hvordan man lager diverse enkle steinovner. Gjett om her skal testes! =D

tirsdag 1. november 2011

Geitgaljartind 1085 m

Mars og april-2011 ble tilbrakt i Lofoten som "elev" på Nordnorsk klatreskole. Dette var en fantastisk tid med turopplevelser jeg kommer til å huske og glede meg over hele livet. Vi hadde base i Henningsvær og alle 13 kursdeltagerene ble innlosjert i et gammelt bryggehus på 3 - og 4- mannsrom. Jeg trodde jeg var ferdig med å bo i kollektiv etter studietiden i Trondheim, men her fikk man virkelig satt sin tålmodighet på prøve når 13 personer skulle dele 1 bad og 1 kjøkken! Men det gikk faktisk relativt smertefritt og var i all hovedsak veldig hyggelig.
Vi hadde dessverre uflaks med været i hele mars og kurslederene kunne fortelle: "Vi kan ikke huske at det noen gang har vært så dårlig vær som i år"!
Men finværet kom tilslutt og 08.april-2011 fikk vi vår første topptur i sol fra skyfri himmel! Turen gikk til Geitgaljartind som regnes for å være det beste toppturfjellet i Lofoten. På bildet over sees Geitgaljartind rett til høyre for skyene.
Lang, lang rekke på vei mot toppen!
Geitgaljartinden er blant de mest alpine skiturene i Lofoten og toppen ligger på 1085 m. Toppen ligger i Trolltindmassivet innerst i Austnesfjorden. Nabofjellet Higravstind (1146m) er Lofotens høyeste topp.
Vi gikk opp fra Laupstad og kjørte ned samme vei. Turen tok ca 4 timer og kan anbefales for alle!